Webteksten

Slimme webteksten gaan bezoekersverlies tegen

 

Direct naar
SEO-webtekst
Veelgestelde vragen

Veel bedrijven focussen zich op het aantrekken van méér websitebezoekers. Maar wat heb je daaraan, als die bezoekers het na twee seconden voor gezien houden?  En snel doorklikken naar een andere site?

Het kost minder geld, en het levert meer op, om de aandacht van de bestaande bezoekers langer vast te houden. Interesse bij ze oproepen. Daarom is het van belang om te schrijven wat de doelgroep wil lezen. Wat ik vaak merk is dat bedrijven zodanig diep in de materie zitten, dat ze het lastig vinden om hun expertise te vertalen naar de doelgroep.

Ga een partnerschap aan met TekstOnline.
Omdat u uw klanten het beste kent, levert u mij de input. Ik vraag u daarvoor het hemd van het lijf. Daarna vertaal ik uw kennis en ervaring naar een aantrekkelijke tekst, die de interesse opwekt bij potentiële klanten. Deal? Bel Wendelien Vos op 06-14260280 of mail haar!

Drie reden om voor webteksten van TekstOnline te kiezen

  1. de webteksten zijn leesbaar voor zowel bezoeker als zoekmachine
  2. ze zijn pakkend zodat bezoekers eerder respons geven
  3. uw website wordt meer onderscheidend ten opzichte van uw concurrenten

Hoe beter uw webteksten, hoe hoger in Google

Met verbeterde webteksten speelt u in op de werkwijze van Google. De waardering van Google voor een website is bepalend voor de plaats in de zoekresultaten. Deze waardering wordt gebaseerd op een aantal criteria. Een redelijk nieuw criterium is het bezoekersgedrag op de site. Als de bezoeker tevreden is, zo is de redenering, zal hij minder snel afhaken (lagere bouncerate), langer op de site blijven en meer pagina’s bekijken. Het belang van goede webteksten is daardoor alleen maar groter geworden.

Interesse in het laten herschrijven van (delen van) uw website?
Ik maak voor u een analyse van het bezoekersgedrag. Samen bepalen we welke pagina’s het meest gebaat zijn bij herschrijven. Zo blijft het proces overzichtelijk en houdt u de kosten in de hand.
Bel Wendelien Vos op 06-14260280 of mail haar!

Nog niet helemaal overtuigd?
Laat eerst een proeftekst redigeren. Dan ziet u zelf wat TekstOnline voor uw bedrijf kan betekenen.

Trek meer bezoekers  met SEO webtekst

Wanneer u het bezoekersaantal van uw site wilt verhogen, kunt u uw site optimaliseren voor zoekmachines. De website moet niet alleen technisch goed doorzoekbaar zijn voor de zoekrobot, ook de teksten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zogenaamde SEO webteksten variëren van ‘Google-vriendelijk’ tot ‘volledig geoptimaliseerd voor gunstige zoekwoorden’. In het laatste geval is een zoekwoordenonderzoek aan te raden.
Het is niet altijd nodig om de hele site te optimaliseren, u kunt ook beginnen met een paar pagina’s. Een analyse van de websitestatistieken kan duidelijkheid bieden.

Vragen over wat in uw situatie de beste optie is?
Bel Wendelien Vos op 06-14260280 of mail haar!Veelgestelde vragen

Wat is een webtekst?

Tekst op een website is niet noodzakelijkerwijs webtekst. Een webtekst voldoet namelijk aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste daarvan is scanbaarheid. Een bezoeker moet binnen een paar seconden kunnen zien waar de pagina over gaat. Een juiste formulering van kopjes en hyperlinks is daarbij cruciaal.

Wat bedoel je met slimme webteksten?

Slimme webteksten leiden bezoekers op een natuurlijke manier door de site, doordat de informatie logisch gestructureerd is. Heldere tekst verleidt bezoekers om door te lezen. Gaandeweg raken bezoekers steeds meer geïnteresseerd in de dienstverlening van het bedrijf. Hebben ze op dat moment nog geen aankoopintentie, dan worden ze aangemoedigd om contact te blijven houden. Hetzij via sociale media, hetzij via e-mailupdates van nieuwe content op de site.
Maar het allerslimste is natuurlijk: hoe meer uw site uw bezoekers pleziert, hoe hoger Google uw site waardeert. Een win-win situatie!

Waarom zou ik niet zelf mijn (web)teksten schrijven?

Het formuleren van een duidelijke boodschap voor een specifieke doelgroep in een specifiek medium is een vak.
– Een groot risico van zelf schrijven is een tekst die ‘alle kanten uitwaaiert’. Alle mogelijke doelgroepen willen bereiken, waardoor uiteindelijk niemand zich aangesproken voelt. Focus ontstaat alleen door bewuste keuzes. Een buitenstaander helpt om die keuzes te maken.
– Daarnaast is een risico dat u teveel vanuit uzelf schrijft. U laat na om bepaalde voordelen van uw bedrijf of uw dienst te melden omdat u ze ‘gewoon’ vindt. Maar voor een bezoeker kan zo’n voordeel doorslaggevend zijn voor de beslissing om met u in zee te gaan.
– Tenslotte maakt de manier waarop de tekst gepresenteerd wordt veel uit. Over het structureren van informatie zijn boeken vol geschreven. Welke informatie moet u in het begin geven, en welke juist later? De overtuigingskracht van een website wordt er sterk door beïnvloed.

Webcontent bestaat toch uit meer dan tekst alleen?

Webtekst staat inderdaad niet alleen, maar maakt deel uit van de hele webcontent. Beeld is ook belangrijk op een website. Het draagt onnoemelijk veel bij aan de uitstraling. Het beeldmateriaal moet dus in orde zijn. Daarnaast kunt u van mij ook advies verwachten over zaken als navigatiestructuur, webdesign en interactiemogelijkheden (web 2.0).

Waarom is professionele webtekst zo belangrijk op een website?

Het web is selfservice. De bezoeker trekt aan de touwtjes. Hij heeft een bepaald doel voor ogen dat hij op uw site wil bereiken. Wordt het niet meteen duidelijk wat uw bedrijf voor hem of haar kan betekenen? Klik weg! Vindt een bezoeker geen interessante doorklikmogelijkheid? Klik weg! Schept de tekst van de doorkliklink verkeerde verwachtingen die niet waargemaakt worden? Klik weg!

Teksten, ook die van hyperlinks, zijn dus uiteindelijk cruciaal. Er zijn zelfs praktijkvoorbeelden waarbij een niet zo mooie site beter scoorde dan een modernere remake van diezelfde site.

Wie zet de aangepaste teksten op onze website?

Als u geen webmaster heeft, dan kunt u dat ook aan mij overlaten. Ik reken daarvoor een gereduceerd uurtarief.
Heeft u een webmaster, dan draag ik de opgeleverde documenten zo goed mogelijk aan die persoon over. Dit om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan over welke tekst wáár geplaatst moet worden.

Staat uw vraag er niet bij?
Stel ‘m hier!. Of bel Wendelien Vos op 06-14260280.

Over TekstOnline

TekstOnline helpt ZZP-ers en non-profitorganisaties om hun zakelijke teksten te verbeteren.

TekstOnline is opgericht door tekstschrijver/bedrijfsjournalist Wendelien Vos. Klanten omschrijven haar teksten als puntig, prettig leesbaar en to-the-point.

Drie redenen om uw webteksten te laten herschrijven

1. Stel de bouw van een hele nieuwe site nog een paar jaar uit.
2. Neem onmiddellijk een voorsprong op uw concurrenten.
3. Speel in op de laatste wijzigingen van Google.

Wilt u mij spreken?

036.545.2998
06.1426.0280
wendelien[at]TekstOnline[punt]nl