Even voorstellen: Wie is Wendelien Vos?

Meer is toch beter?

Mijn medeleerlingen op de middelbare school schreven tijdens een proefwerk het ene kantje na het andere vol. Bij mij lukte dat niet, en dat maakte me onzeker. Meer is toch beter? Maar ja, ik haalde altijd wel prima cijfers. Het drong langzaam tot me door dat veelschrijvers vaak hun onkunde verbloemden. Een goed antwoord heeft niet veel woorden nodig, alleen de juiste.

Laatbloeier bij de wijkkrant

Terugkijkend heb ik spijt dat ik niet in de redactie van de schoolkrant zat, opstellen schrijven vond ik geweldig. Maar ja: laatbloeier. Mijn tijd kwam als student, toen ik de redactie van een wijkkrantje ging versterken. Voor een artikel over de deelraadsverkiezingen interviewde ik de toen nog onbekende Amsterdammer Boris Dittrich. Na mijn studie Lexicologie kwam ik terecht op de communicatieafdeling van de gemeente Amsterdam.

Maximale uit de situatie halen

En toen kwam de dag dat ik grotendeels werd afgekeurd voor kantoorwerk vanwege mijn reuma. Elke dag reizen en langdurig op kantoor zitten lukte niet meer. Een grote slag om te verwerken. Hoe ging ik verder? Na veel getwijfel werd het toch freelancen. Een gouden zet! Zelf mijn tijd kunnen indelen gaf me de ruimte die ik nodig had. Op deze manier haal ik het maximale uit een gegeven situatie. En datzelfde doe ik voor mijn opdrachtgevers.

Naadje van de kous

Mijn opdrachtgevers waren in het begin vooral ICT-bedrijven. Dat was meer toeval dan beleid. Later realiseerde ik me dat ik liever voor maatschappelijke organisaties werk. En voor zelfstandige dienstverleners zoals ikzelf. Met deze doelgroepen kan ik me beter identificeren; belangrijk voor me omdat ik altijd verdieping zoek.
Om de benodigde informatie te krijgen, ga ik in gesprek met opdrachtgevers. Zij zijn tenslotte de inhoudsexperts. Ongegeneerd vragen stellen, dat mag als je mensen interviewt. Heerlijk! Voor iemand zoals ik, die altijd het naadje van de kous wil weten, bestaat er niets leukers.

Website met personality

Door het voeren van gesprekken met de opdrachtgever krijgen mijn teksten een persoonlijke touch. Als je mij inhuurt om teksten voor je website te (her)schrijven, dan kun je er zeker van zijn dat de ‘over ons’ pagina extra aandacht krijgt.
Dit is een belangrijke pagina die door de meeste bezoekers gelezen wordt. Want als bezoeker wil je toch weten met wie je te maken hebt? Geen makkelijke pagina om te schrijven, ook voor een tekstschrijver niet! Maar de makkelijkste weg zoeken heb ik nooit gedaan.

Een vraag over je website, nieuwsbrief of een andere tekst?

Bel me op 06-14260280, of mail me.

Share This